Sunday, May 1, 2011

Seductive

This delicious coconut/lemon cake with butter/lemon frosting was my morning activity yesterday. 
Let me tell you, It is to die for...

How to make it:

For the cake you will need:
  • 1 dl water
  • 3 lemons
  • 2 eggs
  • 2 dl sugar
  • 2 tea spoons of baking powder
  • 2 dl flour
Frosting:
  • 1 dl sugar
  • 2 egg yolks
  • 2 tea spoons vanilla powder
  • 75 grams of butter
  • 4 tea spoons of fresh lemon juice
This is a recipe from a friend of mine, I wrote it down quite a while ago but found it this weekend - and I hope I made it correctly because it was very hard to read my handwriting on that little paper note I seem to have scribbled in a hurry. But this is how I did this delicious little lemon thing and everyone that I've tested it on love it just as much as I do.

... so here we go: preheat the owen to 175 degrees Celsius and start putting some butter into a baking pan or mould. Mix the egg yolks with the sugar in a bowl and add the water. Grate the skin from two lemons and add it to the batter (smeten). Stir the juice from the same two lemons into the mixture, add the flour and the baking powder and mix it all together. Pour the batter into the mould and let it get a nice colour in the owen for 30 min.
For the frosting, heat the butter up in a saucepan and then mix the sugar, vanilla powder, egg yolks and lemon juice at once in the pan. When the cake is finished and a little chilled, pour all the buttery frosting on top of it and let it chill for a while and then add coconut flakes generously over it and garnish with some freshly cut lemon bits. Serve it cold, as it is or with some vanilla kesella on top.
V e r y  seductive ... and so simple.

Bon appétit!

14 comments:

  1. Kakan ser otroligt god ut. Skulle man kunna få receptet?

    ReplyDelete
  2. Kakan ser otroligt god ut. Skulle man kunna få receptet?

    ReplyDelete
  3. It looks very very good, give us the receipt when you can.
    You are from the early morning Stina is it because you are pregnant?

    ReplyDelete
  4. Kan man få receptet??

    ReplyDelete
  5. Snälla, receptet! Maria

    ReplyDelete
  6. coconot and lemon, can't get any better!!!

    ReplyDelete
  7. Everyone: Sorry! Recipe is coming tomorrow!

    ReplyDelete
  8. Hej Stina,

    en liten fråga...

    Började ta bort hår i bikinilinjen och ben innan jag blev gravid (2 tillfällen)
    Skulle gärna ta en behandling nu - kan det vara farligt med tanke på att huden är känsligare under graviditet (är i v 25)?

    Tusen tack!
    Madelene

    ReplyDelete
  9. Sötnos du kommer bli en riktig bullmamma :)
    Hoppas allt är bra med dig, såg du att jag skickat Sms till dig ???
    Tid för träff ??
    Kram

    ReplyDelete
  10. Hej Stina! Jag är en tjej på 23 år som jobbat som make up artist i över tre år. Jag har nu börjat fundera på att sadla om men brinner för skönhetsbranshen och tycker ditt jobb verkar otroligt intressant!
    Jag har förstått att man måste vara sjuksköterska för att få göra behandlingarna du gör, men finns de ingen annan väg att gå? Andra utbildningar? Har kollat på hudterapeut, men skulle vilja ha hela paketet för att även kunna göra injektioner.
    Tack för otroligt intressant läsning!
    Mvh Johanna Djerf

    ReplyDelete
  11. Underbar bild och kakan ser delissshhh ut ;) Alla matratter jag sett som du lagar ser sa otroligt goda och genomtankta ut, jag skulle def kopa din kokbok om det fanns en!

    ReplyDelete
  12. I just made this and it is B-E-A-Utiful! Oh and delicious as well. The water thing was a little scary at first but all blended perfectly and the cake is absolutely to die for.

    Thanks!

    ReplyDelete